Είναι όλα όπως φαίνονται;

 


    Το 2011, ο Ντούρωφ είχε καταγγείλει ότι η ρωσική κυβέρνηση του είχε ζητήσει να ακυρώσει τους λογαριασμούς αντικυβερνητικών προσώπων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του. Ο Ντούρωφ τότε όχι μόνο δεν ακολούθησε, αλλά κυκλοφόρησε δημόσια τη γνωστή φωτογραφία με «σηκωμένο το μεσαίο δάχτυλο στον Πούτιν» στα ΜΜΕ, και απέσπασε τότε τις επευφημίες από τη Δύση.

    Μετά το πραξικόπημα της Ουκρανίας το 2014, ο Ντούρωφ αρνήθηκε να παράσχει στη ρωσική κυβέρνηση πληροφορίες για χρήστες που συμμετείχαν στο ουκρανικό πραξικόπημα που ονόμασαν ουκρανική πολύχρωμη επανάσταση του Μαϊντάν. Την ίδια χρονιά, έφυγε από τη Ρωσία, ισχυριζόμενος ότι η Ρωσία «δεν ήταν σε θέση να συμβαδίσει με την εποχή της πληροφορίας». Λίγο αργότερα απέκτησε τη γαλλική υπηκοότητα και δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στη Ρωσία

    Τρόλλαρε επίσης τη ρωσική FSB και τους έστειλε τα «κλειδιά της κρυπτογράφησης» της εφαρμογής το 2017 με μια επιστολή. 



    Στη συνέχεια, υπήρξε μια επίθεση στην εφαρμογή του Telegram μέσω της Apple, την οποία ο Ντούρωφ κατάφερε να αποκρούσει χάρη στις συνομιλίες που χρειάζονταν οι ουκρανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφορίων, γιατί η εφαρμογή είναι εξίσου διαδεδομένη ΚΑΙ στην Ουκρανία. Ο Ντούρωφ όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να συμβιβαστεί. Επιχειρηματίας είναι εξάλλου, όχι ο Ρομπέν των δασών. Έβαλε διαφημίσεις, τις μοίραζε 50-50 όμως με τα κανάλια. Του ζητούσαν να "κλείνει" διάφορα κανάλια σε διάφορες περιφέρειες, το έκανε. Ένα από αυτά ήταν και το RT στην Ευρώπη. Βοηθούσε όμως η εφαρμογή τα κανάλια που χακαριζόντουσαν, ακόμα και από οργανωμένους και μεγάλους χάκερ. 

    Όλοι περιμέναμε την στιγμή που το Βαθύ Κράτος θα προσπαθούσε να φιμώσει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που δεν μπορούσε να ελέγξει. Ξεκίνησαν την προσπάθεια τους με το Tik Tok. Είχε πατρίδα όμως, η Κίνα το στήριξε. Το Telegram του Ντούρωφ ήταν ο επόμενος στόχος. Δεν έχει πατρίδα, το ήξερε αλλά δεν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Το επόμενο θα είναι το X του Musk και επειδή το ξέρει αυτό ο Elon διαμαρτύρεται. Για τον ίδιο λόγο ο Κρις Παβλόβσκι CEO του Rumble διέφυγε από την Γαλλία άρον-άρον λίγες ώρες μετά την σύλληψη του Ντούρωφ.



    Ο Ντούρωφ ένας νεοφιλιλεύθερος εκατομμυριούχος λάθεψε. Εκτίμησε λάθος την υποστήριξη που θα μπορούσε να έχει από την πατρίδα του. Σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φιλορώσσος ή φιλοπουτινικός, εντούτοις η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι έτρεξε να τον συνδράμει, και μάλλον έχουν τους λόγους τους.

       Πριν επεξεργαστείτε τις επόμενες ειδήσεις, θυμηθείτε ότι ο Ντούρωφ είναι μέλος των Νέων Παγκόσμιων Ηγετών του Π.Ο.Φ. της θείτσας Σβάμπω (Young Global Leaders του WEF. Είναι μέλος της λέσχης και όλοι μας πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί αφού βρισκόμαστε στη μέση ενός γιγαντιαίου παιχνιδιού. 




    Σύμφωνα με το CNN, ο Ντούρωφ πραγματοποιεί περιοδικές επισκέψεις σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, παρά το υπάρχον το ένταλμα σύλληψής του

    Το Reuters σημειώνει την αυξανόμενη προσοχή των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, στην Telegram λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και τη διαρροή δεδομένων. Έχουν αναφερθεί αντιδράσεις Ρώσων αξιωματούχων που επικρίνουν τις ενέργειες της Γαλλίας. Για παράδειγμα, ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, εκπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, σχολίασε ότι δεν είναι ασφαλές για εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου της πληροφορίας να επισκέπτονται ορισμένες χώρες. Ο Εlon Musk σχολίασε επίσης την κατάσταση, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ελευθερία του λόγου στην Ευρώπη

    Η Le Figaro σημειώνει, ότι ο Ντούρωφ  πήρε την ιδέα να λανσάρει κρυπτογραφημένα μηνύματα αφού δέχτηκε μεγάλη πίεση από τις ρωσικές αρχές ενώ εργαζόταν στο VKontakte: «Είπε ότι στη συνέχεια προσπάθησε να εγκατασταθεί στο Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη και το Σαν Φρανσίσκο, προτού επιλέξει το 2017 το Ντουμπάι, του οποίου το επιχειρηματικό περιβάλλον και την «ουδετερότητα» επαίνεσε».

    Η Le Monde επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, γράφει, ότι ο Ντούρωφ «επρόκειτο να περάσει τουλάχιστον ένα βράδυ στο Παρίσι, όπου σκόπευε να δειπνήσει».

    Η Deutsche Welle αναφέρει ότι οι ερευνητές εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εμφάνιση του Ντούροφ στο Παρίσι, δεδομένου του υπάρχοντος εντάλματος σύλληψής του.

    Η Washington Post και οι NYT δεν έχουν ακόμη τίποτα ενισχύοντας τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η σύλληψη του Ντούρωφ είναι υποκινούμενη από τις ΗΠΑ

    Ο Ντούρωφ συνελήφθη από τη "Δημοκρατική" Γαλλία με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για «υποστήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» και «παιδοφιλία» αφού αρνήθηκε να παράσχει πληροφορίες χρηστών στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, αντιμετωπίζοντας 20 χρόνια φυλάκιση. Μετά τα αμφιλεγόμενα Ολυμπιακά Παιχνίδια οι Γάλλοι πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων την Ελευθερία από το τρίπτυχο "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη " (Γαλλιστί: Liberté, Égalité, Fraternité) που αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της Γαλλικής Σημαίας δείχνοντας ότι ο ξεπεσμός των αξιών της ΕΕ δεν έχει όρια.

    Ναι, ο Ντούρωφ βοήθησε τους Ουκρανούς να πραγματοποιήσουν το πραξικόπημα το 2014. Τότε όλη η Δύση τον δόξαζε και επευφημούσε τον αγώνα του. Σήμερα ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι ακολουθώντας την τακτική να θυσιάζουν ακόμα και τους δικούς τους εάν δεν συμπλέουν με τα σχέδια τους.

    Αιτία για όλα αυτά είναι η διαρροή 15GB κλεμμένου/χακαρισμένου υλικού, από διάφορες περιούσιες υπηρεσίες και έγγραφα για τις θηριωδίες του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα, όπου μέσα από το telegram βρήκαν το δρόμο τους για τη δημοσιότητα από αραβικές χώρες. Ο Πάβελ Ντουρόφ συναντήθηκε πρόσφατα με κορυφαίους αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι. Σύμφωνα με το Forbes, ο Ντουρόφ, πολίτης ΚΑΙ των ΗΑΕ, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος που ζει στη χώρα, με περιουσία 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    


    Όπως και να έχει ο Ντούρωφ αυτές τις ώρες δίνει μια μάχη για την ελευθερία όλων μας, ή απλά μας "δίνει" . Κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει ούτε για αυτό. Μέχρι να δούμε φαινόμενα μαζικών "κλειδωμάτων" καναλιών από τη μαφία των δυτικών υπηρεσιών και διάφορα τρελά και ύποπτα στην εφαρμογή, θεωρώ ότι το Telegram παραμένει η πιο ασφαλής και ελεύθερη πλατφόρμα επικοινωνίας. Και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν μας αρκεί η "περιφραγμένη αυλή" του Ζάκεμπεργκ, ούτε το ξεπουλημένο Viber.

    Αυτό που πρέπει να μείνει σαν τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι καμπαλιστές δεν κρατάνε πλέον ούτε τα προσχήματα με κίνδυνο (για τους ίδιους) να στρέψουν ΑΜΕΣΑ τους πάντες εναντίον τους. Είτε το κάνουν από απελπισία είτε είναι αναγκασμένοι να το κάνουν, τα γεγονότα τρέχουν. 

Τικ-τοκ, τικ-τοκ, τικ-τοκ. 

Ο χρόνος τους τελείωσε.


*Πηγές από διάφορα κανάλια του Telegram

Σχόλια