ΣΟΥΚΑΡΙΤ ΜΠΑΚΤΙ

Ο Dr Sucharit Bhakdi είναι Γερμανός ανοσολόγος. Ειδικός στην Μικροβιολογία, την Ιολογία και την Επιδημιολογία των λοιμώξεων. Έχει διδάξει και εκπαιδεύσει πάνω από 12.000 Γερμανούς ιατρούς. Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Johannes Gutenberg του Μάιντς, όπου διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής επί 21 έτη, από το 1991 έως το 2012. Την ίδια αυτή περίοδο διετέλεσε αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Ιατρική Μικροβιολογία και Ανοσολογία.

Ο Bhakdi είναι γνωστός για τη δουλειά του στο συμπληρωματικό σύστημα (complement system), που είναι μέρος του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος, έργο για το οποίο τού απονεμήθηκε το βραβείο Aronson το 2001, καθώς και πολλά άλλα επιστημονικά βραβεία. Αργότερα εφάρμοσε τα πορίσματά του για να αναπτύξει μια νέα θεωρία σχετικά με τη φύση της αθηροσκλήρωσης.

Τι έχει πει ο Dr Sucharit Bhakdi για το εμβόλιο και τον covid-19

Το 2020, ο Dr Sucharit Bhakdi έγινε γνωστός σε ένα ευρύτερο κοινό από την κριτική του για την απόκριση στον νέο κορωνοϊό. Μαζί με τη σύζυγό του Karina Reiss, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο “Κορωνοϊός – Λάθος Συναγερμός;” που έγινε best seller. Αν και το βιβλίο επικεντρώνεται στην κατάσταση στη Γερμανία, μεταφράστηκε στα Αγγλικά με τίτλο “Corona, False Alarm?”.

Ο Dr Sucharit Bhakdi συμμετείχε στο Διεπιστημονικό Συνέδριο «Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με διαδικτυακή συμμετοχή, στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2020 και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του YouTube.

Ολόκληρη την ομιλία του Dr Sucharit Bhakdi στο Συνέδριο, υποτιτλισμένη στα Ελληνικά, μπορείτε να τη δείτε εδώ:

 https://www.brighteon.com/37ec2100-6b53-4f12-8d1f-9388749f53fe

Σχόλια